Στη Βουλή από το Φρ. Παρασύρη τα ζητήματα της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης

Έχοντας προχωρήσει σε αντίστοιχες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επανήλθε καταθέτοντας ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης.

Ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής σημειώνει «το ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη είναι πλέον δεδομένο. Ιδιαίτερα σε περιόδους που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες τα νότια παράλια της Κρήτης, γίνονται χώρος άφιξης και διάσωσης δεκάδων μεταναστών. Το βάρος διαχείρισης της κατάστασης πέφτει εξ ολοκλήρου στις Λιμενικές Αρχές και τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Κρήτης. Παρά το γεγονός, όμως, ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά δύσκολη, επιφέροντας συνέπειες τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην τουριστική αγορά και ενώ με παλαιότερες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σας είχαμε μεταφέρει τις προτάσεις των Στελεχών του Λιμενικού Σώματος του Ηρακλείου και της Κρήτης, εν μέσω της θερινής περιόδου τα προβλήματα παραμένουν υπαρκτά».

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, αναμένει από τους συναρμόδιους Υπουργούς ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης, για την άμεση διακοπή αποσπάσεων μέσων και στελεχών από τις Υπηρεσίες της Κρήτης προς το Ανατολικό Αιγαίο. Για την έκδοση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άμεση εξάμηνη απόσπαση στελεχών άνευ οδοιπορικών εξόδων προς στελέχωση των υποστελεχωμένων Υπηρεσιών Κρήτης, με δεδομένο το γεγονός ότι η Ένωση Λιμενικών Κρήτης εκτιμά ότι θα ανταποκριθούν τα στελέχη της υπηρεσίας από την Κρήτη. Ζητά, επίσης, την απόσπαση στελεχών με οδοιπορικά έξοδα με την ίδια διαδικασία, που αποσπώνται για την ενίσχυση του Ανατολικού Αιγαίου, σε περίπτωση που η παραπάνω διαδικασία δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ υπογραμμίζει και την ανάγκη άρσης αποκλεισμού των Υποστελεχωμένων Λιμενικών Αρχών Κρήτης από την ενίσχυση με την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων προς κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί